Waar moet ik rekening mee houden als ik een nieuwe smartphone heb?

Dit artikel gaat over:
  • Smart Lock
  • Opener
  • Smart Door

Je hoeft alleen maar een back-up van je oude smartphone naar je nieuwe over te dragen. Alternatief kun je een toegangsrecht voor je nieuwe smartphone aanmaken. Nuki slaat al je gegevens direct op het Nuki-apparaat of op je smartphone op. Dit betekent dat er geen accounts zijn. Een admin gebruiker is iemand die toegangsrechten heeft en de beveiligingscode kent.

Herstel smartphone back-up

De gemakkelijkste en snelste optie is om een back-up van je oude smartphone naar je nieuwe te herstellen. Dit draagt alle gegevens over die in de Nuki-app zijn opgeslagen. Zodra het proces is voltooid, zal de Nuki-app op je oude smartphone een bericht weergeven dat bevestigt dat je de rechten hebt overgedragen.

Nieuw toegangsrecht

A) Heb je je oude smartphone nog?

Je hoeft alleen maar een nieuwe gebruiker aan te maken onder “toegangsrechten” voor je smartphone. Houd er rekening mee dat je jezelf toegang op afstand moet geven en je moet de beveiligingscode van je apparaat onthouden om toegang te krijgen tot alle gebieden van de app. Hier is hoe je eenvoudig al je gegevens kunt overdragen en je admin- en toegangsrechten naar een nieuwe smartphone kunt kopiëren. Je kunt dan het recht voor de oude smartphone verwijderen.

B) Heb je geen toegang meer tot je oude smartphone?

Heeft een andere persoon toegangsrechten voor je deur? Vraag deze persoon gewoon om je een toegangsrecht te geven.

Je kunt ook verbinding maken met het Nuki-apparaat via Bluetooth. Download de Nuki-app. Selecteer “Apparaat instellen” en kies het gewenste apparaat. Volg vervolgens de instructies in de app. Je hebt mogelijk de beveiligingscode van het apparaat nodig om de Bluetooth-verbinding tot stand te brengen.

Alle apparaatinstellingen in de sectie “Functies & Configuratie”, de toegangsrechten, en het vergrendelingslog van je apparaat blijven behouden. Ze worden direct op het Nuki-apparaat opgeslagen, niet op de telefoon. De configuratie blijft behouden als je een nieuwe smartphone wilt gebruiken.